Harrastustilojen sulku aikuisilta jatkuu – Essote ilmoittaa positiivisesta koronatartunnasta jatkossa ensin tekstiviestillä


Avi jatkoi voimassa olleita rajoituksia kahdella viikolla. 

 

Ristiinan Urheilijoiden miesten salibandyjoukkue pelasi marraskuussa kotiturnauksen Saimaa Stadiumilla. Nyt tilat ovat aikuisilta käyttökiellossa.

 

Itä-Suomen aluehallintovirasto ei muuttanut Etelä-Savon alueen tilojen käyttöä koskevia rajoituksia. Aluehallintovirasto teki keskiviikkona päätöksen, joka on samansisältöinen kuin jo voimassa olleet rajoitukset. Kieltoa lasten ja nuorten harrastustoiminnalle ei annettu.

27. tammikuuta saakka ovat suljettuina liikunta- ja urheilutoiminnassa joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä huvi- tai virkistystoimintaan käytettävät tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan käytettävät tilat.
– Määräys ei koske kuntosaleja ja muita vastaavia sisäliikuntatiloja eikä myöskään yleisiä saunoja tai uimahallien ja kylpylöiden allastiloja. Suljetuksi määrättyjä tiloja voi käyttää vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan. Ikärajaa on nostettu niin, että kaikki viime vuonna 18 vuotta täyttäneet voivat osallistua toimintaan. Toiminnassa tulee kuitenkin ottaa huomioon osallistujien terveysturvallisuus, kertoo ylitarkastaja Emma-Lotta Kinnunen tiedotteessa.

Suljettuja tiloja voi käyttää myös lakisääteisiin palveluihin, kuten lääkinnälliseen kuntoutukseen, koulujen liikuntaopetukseen ja koronarokotusten järjestämiseen. Myös aluevaalien ennakkoäänestys on sallittua muuten suljetuissa tiloissa. Tilojen sulkupäätökset eivät ulotu myöskään ammattiurheiluun eivätkä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan.
Aluehallintovirasto tekee kokoontumisrajoituksiin liittyvät päätökset perjantaina.

 

Essoten nettisivujen mukaan alueella on torstaiaamuuna kello 10 todettu tällä viikolla 217 koronatartuntaa. Sairaalahoidossa on kolme henkilöä.

Koronan hurjan leviämisnopeuden vuoksi Essotessa otetaan käyttöön ensimmäistä kertaa pandemian aikana positiivisten testitulosten tekstiviesti-ilmoitukset.
– Tähän asti olemme ilmoittaneet positiivisista tuloksista soittamalla. Nyt tartuntoja tulee niin paljon, että on nopeinta lähettää tekstiviesti myös positiivisesta tuloksesta, jotta tieto eristyksen alkamisesta saadaan nopeasti ihmisille. Jäljityksemme soittaa kyllä sitten myöhemmin perään, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo Essoten tiedotteessa.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedotti torstaina, että karanteenien pituus on jatkossa viidestä kymmeneen päivään. Lääkäri arvioi sen keston.

 

Noin puolet Etelä-Savon koko väestöstä on jo saanut koronarokotteen kolmannen annoksen, Essote kertoi keskiviikon tiedotteessa. Korkea rokotekattavuus vähentää vakavan koronavirustaudin riskiä ja on yksi tekijä alueen suhteellisen vähäisen sairaalahoidon tarpeen taustalla. Vakavasti sairastuneiden osuus tartunnan saaneista on maan alhaisimpia.
– Rokotteita on edelleen hyvin saatavilla, mutta kapasiteettia vähennetään sen verran Mikkelin kantakaupungissa, että Omatorin rokotuspiste sulkeutuu perjantain jälkeen. Keskussairaalan rokotuspiste jatkaa tuttuun tapaan, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo tiedotteessa.

 

Mikkeli kaupunki avaa uimahallit ja kuntosalit. Lue lisää tästä jutusta.

 

Juttuun on lisätty kello 14 tieto torstaiaamun koronatartuntamäärästä.