Uimahallit avautuvat rajoitetuin kävijämäärin – ulkoliikunta-alueiden pukukopit pysyvät suljettuina


Mikkelin kaupunki linjasi uudet koronarajoitukset.

 

Mikkeli avaa uimahallit mutta kävijämääriä rajoitetaan. Kuva on kuvituskuva.

 

Mikkelin kaupunki on linjannut omista palveluistaan perustuen Essoten ja AVI:n antamiin päätöksiin ja ohjeituksiin. Suurin muutos aiempaan on, että uimahallit ja kuntosalit voivat avautua rajoitetulle määrälle asiakkaita. Rajoituksiin ja suosituksiin voi tulla nopeita muutoksia, mikäli alueen epidemiatilanne heikkenee.

Aluehallintoviraston päätöksen mukaan 50 hengen yleisötilaisuus- ja kokousrajoitus on voimassa 20.1.2022 asti. Kaupunki päätti jatkaa omien tilojensa rajoittamista 27.1. asti niin, että kaupungin liikuntasalit ja jäähallit ovat suljettu aikuisten harrastustoiminnalta. Tiloja voivat käyttää vuonna 2003 syntyneet ja sitä nuoremmat ohjattuun harrastustoimintaan osallistuvat lapset ja nuoret.

Lisäksi tiloja voivat käyttää koululaisryhmät, varhaiskasvatusryhmät, lakisääteisten palvelujen kuntoutusryhmät ja ammattimaisesti urheilevat aikuiset ilman henkilörajoituksia.

Uimahallit ja kuntosalit avautuvat asiakkaille lauantaina 15.1.2022. Tiloissa ei kuitenkaan järjestetä ryhmäliikuntavuoroja. Asiakasmäärää rajoitetaan terveysturvallisuuden vuoksi.

Mikkelin kaupunki suosittelee yhteistyössä Essoten kanssa, että lasten ja nuorten liikuntatapahtumat ja turnaukset sekä muut tämänkaltaiset tapahtumat perutaan tai siirretään, mikäli osanottajia tulee alueen ulkopuolelta.

Ulkoliikuntapaikoissa ei ole henkilörajoituksia. Pukukopit eivät kuitenkaan ole käytössä. Kaupunki muistuttaa turvaväleistä liikuntapaikoilla.

 

Kirjastoissa ja museoissa ei ole henkilörajoituksia. Asiakkaita pyydetään noudattamaan suosituksia ja käyttämään kasvomaskia. Kirjastoissa ei järjestetä tapahtumia tai ohjattua toimintaa. Mirja-kirja-auto ei liikennöi 26.1. saakka.

Kansalaisopiston ja Otavian osalta kaupungin tiedotteessa todetaan, että vapaan sivistystyön koulutus ja aikuisten perusopetus käynnistyvät, terveysturvallisesti järjestettynä, lähiopetuksena 17.1.2022.

Kaikki kaupungin linjaukset voi lukea Mikkelin nettisivuilta.

Voimassa olevat aluehallintoviraston linjaukset löydät tästä jutusta.