Uuden päiväkodin rakentaa Maarakennus Suutarinen – kustannusarvio tippui hieman


Päiväkodista tarjosi seitsemän yritystä. 

 

Ristiinan päiväkodin huonon sisäilman vuoksi rakennuksen alakerta on tyhjennetty päivittäisestä lasten toiminnasta. Rakennuksessa on useita ilmanpuhdistuslaitteita. Päiväkotiratkaisu on käynyt monta kierrosta päätöksenteossa.

 

Mikkelin kaupunginhallitus valitsi maanantain kokouksessaan Ristiinan päiväkodin rakentajaksi Maarakennus Suutarinen Oy:n. Yrityksen tarjous on 3 387 700 euroa, joten päivitetty kustannusarvio hankkeelle on neljä miljoonaa. Se alittaa kaupungin hankkeelle varatun 4,15 miljoonan euron määrärahan.

Kustannusarvioon ei sisälly alueella olevien asuntolarakennuksen ja nykyisen päiväkodin purkamista eikä kalustomäärärahaa.

Kaupunginhallitus päätti, että tarjouskilpailussa optiona ollut hallintotilojen jäähdytys tilataan lisätyönä 30 000 eurolla. Ristiinan päiväkoti on myös kesäisin päivystävä päiväkoti, joten muiden tilojen jäähdytys oli vähimmäisvaatimuksena.

Päiväkodista saatiin seitsemän tarjousta. Urakkatarjouksen antoivat: Ab Heikius Hus-Talo Oy, Adapteo Finland Oy, Elementit-E Oy, Maarakennus Suutarinen Oy, OW-Yhtiöt Oy, Parmaco Oy ja Rkl Avikainen Oy.

Kaupunginhallituksen kokouksen aikana esitys valittavasta urakoitsijasta muuttui. Kilpailutuksen kokonaispisteytys oli laskettu väärin, mikä muutti tuloksen. Alkuperäinen esitys oli, että toteuttajaksi valitaan halvimman tarjouksen antanut Rakennusliike Avikainen Oy, jonka tarjous oli 3 198 000 euroa.

Ristiinan uusi päiväkoti kilpailutettiin nyt toista kertaa. Uudessa kilpailutuksessa tarjoajille annettiin enemmän vaihtoehtoja rakennustavan valintaan, vähennettiin ryhmien määrää kuudesta ryhmästä neljään sekä muutettiin tiettyjä teknisiä vaatimuksia.

Uusi päiväkoti rakentuu lähelle nykyistä päiväkotia. Nykyään päiväkoti toimii kolmessa eri rakennuksessa. Uudenkin rakennuksen jälkeen Helmitalo ja rakennus, jossa toimii nyt keltainen tupa, jatkavat päiväkodin käytössä. Uusi päiväkoti pitää rakentaa tämän vuoden aikana.

Elina Alanne