RiPa tavoittelee ehjää kautta – kausi alkaa kolmella vieraspelillä


Ristiinassa pelataan toukokuun lopussa.

 

RiPa pelaa tällä kaudella Nelosta kuuden Kolmosen kauden jälkeen. Pelit alkoivat eilen Lappeenrannassa. Kuva on viime kesältä.

 

Vuodesta 2017 alkaen kaikkiaan kuusi kautta ylimmässä alueellisessa sarjassa, eli Palloliiton Itäisen alueen Kolmosessa, pelannut Ristiinan Pallo pelaa tänä vuonna sarjaporrasta alempana Nelosessa. Kausi starttasi lappeenrantalaisen FC LaPa:n kakkosjoukkuetta vastaan.

RiPa teki kauden alla yhteistyösopimuksen Mikkelin Pallo-Kissojen kanssa, jonka myötä RiPan Nelosessa pelaava joukkue pelaajineen on hallinnollisesti Pallo-Kissojen alaisuudessa. Tämä mahdollistaa pelaajaliikenteen vapaammin joukkueiden välillä, ja hyötyjä saadaan myös harjoittelusta.

– Talvi- ja tämä kevätkausi on harjoiteltu Kissojen alaisuudessa, siellä päävastuun treenien vedosta on kantanut Pallo-Kissojen valmentaja Lucas Dos Santos. Yhteistyö on sujunut nyt hyvin, ja ihan mukavasti on saatu tämä niin sanottu ”RiPa-ryhmä” kasaan myös. Totta kai lisääkin porukkaa mahtuu mukaan! kertoo Mikko Suihkonen, joka vastaa kesän ajan RiPan valmennuksesta pelien osalta yhdessä Miikka Oinosen kanssa.

– Treenit vedetään toistaiseksi kokonaan Mikkelissä, sitten kun Ristiinan kentälle pääsee, niin kerran viikossa harjoitellaan täällä, ja niistä harkoista me sitten Oinon kanssa vastataan.

 

Suihkonen kertoo olevansa erityisen iloinen siitä, miten hyvin eri sukupolvet ovat sulautuneet yhdeksi tiimiksi.

– Meillähän on tässä mukana ikähaitaria aika hyvin, eli esimerkiksi näitä omia 2006-2007 syntyneitä RiPa-kasvatteja, mutta sitten vastapainoksi kokeneita pelimiehiä. Junnut ovat tulleet mukaan hyvällä asenteella, ja toisaalta vanhemmat jermut ovat ottaneet heidät hyvin vastaan.

Harjoituspeleissä nähdyn pelillisen toimimisen Suihkonen nostaa myös positiiviseksi asiaksi.

– On ollut sen näköistä peliä, mitä halutaankin pelata. Eli ei roiskita, vaan pyritään pallolliseen peliin. Jolla tietenkin pyritään siihen, että tässä saadaan etenkin näitä junnuja kehittymään pelaajina. Nyt nähdään sitten miten peli toimii kun varsinainen sarja alkaa.

– Tälle vuodelle tavoitteena on lähinnä saada ehjä kausi pelattua, ja vietyä pelaajia yksilötasolla eteenpäin. Mistään tarkemmista sijoituksista ei ole puhetta ollut, mutta totta kai sarjapaikka pidetään, Suihkonen summaa.

RiPa aloittaa kautensa kolmella vieraspelillä. Ensimmäinen kotipeli on tiistaina 16.5., jolloin kohdataan SiU Mikkelin Hänskissä. Ristiinassa sarjapelien pariin päästään ke 31.5. ottelulla LauTP:tä vastaan.

Niko Takala