Aluevaaleissa useita ristiinalaisia ja suomenniemeläisiä ehdokkaita


Kuudella puolueella on Ristiinassa asuvia aluevaltuustoehdokkaita.

 

Ristiinassa ja Suomenniemellä äänestetään kirjastoissa. Kuva on keskiviikolta Ristiinasta.

 

Etelä-Savossa on käynnissä olevissa aluevaaleissa ehdolla 369 henkilöä. Joukossa on myös useita Ristiinan ja Suomenniemen seudulla asuvia henkilöitä. Tässä jutussa ehdokkaat mainitaan siinä järjestyksessä kuin puolueiden ehdokasnumerot ovat.

Kokoomuksesta ehdolla ovat ristiinalaiset Helen Kontturi, yrittäjä, Leena Korhonen, kiinteistönvälittäjä, Paavo Puhakka, DI, eläkeläinen ja Mikko Rongas, veroasiantuntija.

Kristillisen puolueen ehdokkaina ovat Heimo Huttunen, yrittäjä ja Anna-Liisa Mikkonen, teologian maisteri, LUK.

Neljä Ristiinassa asuvaa ehdokasta on kokoomuksen lisäksi myös SDP:llä. SDP:n ehdokkaina ovat Juha Hakkarainen, sähköasentaja, Riitta Hassinen, fysioterapiayrittäjä, terveystieteiden maisteri, Heidi Särkkä, terveydenhoitaja sekä Petri Tikkanen, työsuojeluasiantuntija, työsuojeluvaltuutettu.

Keskustan ehdokkaana on Kirsi Olkkonen, agrologi. Liike Nyt -puolueen listalla on Janne Rintala, yrittäjä.

Perussuomalaisten ehdokkaina ovat Sami Järvinen, asiakkuuspäällikkö, Anne Korhola, yrittäjä sekä Sami Nalli, yrittäjä, LVI-insinööri.

Suomenniemeläisiä ehdokkaiden joukossa ovat SDP:n Susanna Rusakko, vastuumyyjä, merkonomi sekä keskustan Outi Kauria, varatuomari.

Jutussa mainitut henkilöt asuvat Ristiinalaisen toimituksen tietojen mukaan Ristiinan tai Suomenniemen alueella. Ehdolla on myös useita alueelta lähtöisin olevia henkilöitä sekä kausiasukkaita.

 

Vaalien ennakkoäänestys jatkuu vielä tiistain 18. tammikuuta. Varsinainen vaalipäivä on 23. tammikuuta.

Hyvinvointialueet aloittavat toimintansa vuoden 2023 vaihtuessa. Hyvinvointialueet järjestävät jatkossa sosiaalihuollon, terveydenhuollon ja pelastustoiminnan. Käytännössä se tarkoittaa esimerkiksi vanhusten hoitoa, vammaispalveluja, hammashoitoa sekä terveyskeskusten ja paloasemien toimintaa, eli suurta osaa asukkaille tärkeistä palveluista.

Aluevaltuusto asettaa aluehallituksen ja hyvinvointialueen muut toimielimet, eli mahdolliset lautakunnat, sekä valitsee hyvinvointialuejohtajan. Valtuusto päättää myös hyvinvointialueen talousarviosta ja taloussuunnitelmasta.

Aluevaltuusto aloittaa toimikautensa 1.3.2022. Valtuuston toimikausi on neljä vuotta. Jatkossa aluevaalit järjestetään kuntavaalien yhteydessä. Seuraavat aluevaalit on vuonna 2025.

Elina Alanne

 

Puuttuuko joku listalta? Laita palautetta toimitus@ristiinalainen.fi-osoitteeseen.

 

Missä voi äänestää Ristiinan ja Suomenniemen alueella? Tieto löytyy tästä jutusta.

Mitä ennakkoon heti keskiviikkona äänestäneet miettivät? Lue tästä jutusta.