Ukrainalaisia muuttaa pian Pellosniemelle – Kisakaaren avustuspisteestä autetaan kaikkia ukrainalaisia


Vastaanottokeskuksen asuntoja alkuun noin 50 henkilölle. 

 

Ari Nikkilä ja Juhani Myllymäki (takana) sekä Mikko Rongas (selin) kasasivat maanantaina hyllyjä Kisakaaren avustuspisteeseen. Miehet halusivat osallistua talkoisiin hyvän asian puolesta.

 

Ukrainasta sotaa paenneille on varusteltu jo joitakin asuntoja Pellosniemelle. Alkuvaiheessa majapaikka on noin 50 henkilölle. Mikkelin vastaanottokeskuksen alaista toimintaa pyörittää Suomen Punainen Risti.

Pellosniemen Kisakaaressa avautuu avustuspiste kaikille lähiseuduilla asuville ukrainalaisille. Pistettä kasaavat Apua Ukrainaan Etelä-Savon -ryhmän vapaaehtoiset.

– Olemme tosi iloisia, että saimme tämän tilan käyttöön. Tänne tulee kirpparityyliin vaatteita ja tavaroita esille mutta ne ovat kaikki ukrainalaisille ilmaisia, kertoo Miia Koppi.

Avustuspisteestä autetaan myös Pellosniemen asuntojen varustelussa. Jatkossa Kisakaaressa on tarkoitus järjestää myös toimintaa ja esimerkiksi seurakunnan puurotupa on avoin myös ukrainalaisille.

Ristiinalaisten ryhmä lähti tänään torstaina taas avustusmatkalle Ukrainaan. Maahan viedään pyydettyjä tavaroita ja tuodaan paluukyydissä Suomeen haluavia sotaa paenneita.

Elina Alanne

 

Lue myös:

Aiempi juttu Pelloksen asunnoista ja ukrainalaislasten koulunkäynnistä.

Juttu ristiinalaisten ensimmäisestä avustusmatkasta.