Arkihuolia pois heittämässä


Kauneimmat Joululaulut keräsi satapäin laulajia Ristiinan kirkkoon

 

Kauneimmat joululaulut vetivät jälleen väkeä Ristiinan kirkkoon. Yhteislaulujen lisäksi kuultiin myös seurakuntakuoron laulua. Kuoro oli tällä kertaa hieman ”piilossa” kirkon penkissä, joka haittasi jonkun verran paitsi kuoron näkymistä niin myös kuulumista.

 

Kauneimmat joululaulut –tapahtuma houkutteli viime sunnuntaina tutusti Ristiinan kirkkoon satoja laulajia virittäytymään joulun tunnelmaan tuttuja säveliä laulaen. Ensimmäisenä lauluna kuultu ja laulettu Arkihuolesi kaikki heitä osui varmasti oikeaan siinä, mitä moni oli paikalle tullut tavoittelemaan. Eli heittämään niitä arkisia murheita sivuun ja asettumaan joulun ajan tunnelmaan.

– Tuttujen joululaulujen myötä saamme luovuttaa arkihuolemme. Ihan vielä ei ole joulu, mutta laulaminen on erinomainen tapa valmistautua joulun viettoon, totesi myös Ristiinan alueseurakunnan aluekappalainen Pirjo Palm.

– Tänään kolmantena adventtina on muuten kaikkein vilkkain Kauneimmat Joululaulut –tapahtumien päivä. Näitä tapahtumia järjestetään nyt sunnuntaina nimittäin kaikkiaan 20 eri maassa suomalaisten toimesta.

Palm kertoi myös, että valtaisan kansallisen suosion saaneet tapahtumat keräävät vuosittain noin miljoona kävijää. Tapahtumien ja niissä jaettavien lauluvihkosten takana on tänä vuonna 160 vuotta täyttänyt Suomen Lähetysseura.

– Laulu on kiitollisen ihmisen sisällä. Joskus huomaamattaan voi esimerkiksi hyräillä, kun on tyytyväinen, Palm tuumaili vertaillen näitä lauluja ja hyräilyä ensimmäisen joulun enkeleihin, jotka kuorona lauloivat ylistyslaulua.

Ristiinassa pääsee Kauneimpien joululaulujen pariin vielä tulevana sunnuntaina 22.12. klo 17 (huom. poikkeuksellinen aika) kirkossa pidettävässä Kauneimmat joululaulut –messussa.

 

 

Niko Takala